“De kracht van het programma ligt er in dat je als mentee de regie hebt over de onderwerpen die je wilt bespreken.”

Recent News

Read the latest news and stories.

“De kracht van het programma ligt er in dat je als mentee de regie hebt over de onderwerpen die je wilt bespreken.”

Gretha Hoogland-Bosgra: “De afspraken die je met elkaar maakt zorgen ervoor dat je een ‘stok achter de deur hebt’ om prioriteit te geven aan het werken áán je bedrijf en niet alleen ín je bedrijf!”

Mentoring is essentieel voor iedere ondernemer. Door het koppelen van een startende als ervaren ondernemer zorgt het EMS-programma voor een krachtige motor ter stimulering van innovatie en ondernemerschap.

We spraken met Gretha Hoogland-Bosgra, mentor in het EMS-programma over haar ervaring! 👇

Sinds 2001 is Gretha samen met haar zus verantwoordelijk voor het familiebedrijf. “Wij zijn een breed bedrijf gespecialiseerd in tuinmachines, gereedschappen, paardentrailers/aanhangwagens en ruitersport”, vertelt ze.

“Na de Hogere Hotelschool in Leeuwarden, heb ik jarenlang gewerkt als congresorganisator vanuit Nijmegen en Vancouver, Canada. Hierna heb ik verschillende opleidingen gevolgd in marketing, NLP, gecertificeerd NLP Coach en Systemisch coachen.”

Haar specialisaties binnen het netwerk zijn: persoonlijke ontwikkeling, marketing, bedrijfsoverdracht/opvolging, leiderschap, commerciële en financiële vraagstukken.

Gretha: “Mijn drive om mee te doen met het programma is om vanuit ervaring ondernemers te ondersteunen bij verdere stappen in hun bedrijf. Ook vind ik het heel belangrijk dat we in Friesland innoverende ondernemingen hebben, die kunnen zorgen voor een bloeiende economie en werkgelegenheid in het Noorden. Persoonlijk geeft het me ook heel veel energie om te zien hoeveel creativiteit, kennis en durf er aanwezig is bij de ondernemers en hoe je tijdens de gesprekken van elkaar kunt leren.”

Ze wil mentees graag meegeven dat het heel belangrijk is om te sparren met ondernemers buiten je eigen bedrijf of branche. “Door verbinding te zoeken met andere bedrijven kun je tot vernieuwende ideeën komen voor je eigen onderneming en je kunt natuurlijk veel van elkaar leren. Ook in het EMS-programma blijkt vaak dat dezelfde vraagstukken vaak spelen in zeer verschillende bedrijven.”

Gretha’s tip voor alle Friese startups en het innovatief MKB: “Ga een gesprek aan met EMS voor eventuele deelname aan het programma. De vele kennis en ervaring die vanuit een zeer breed netwerk aan mentoren aanwezig is in het programma maakt dat je als ondernemer sneller de juiste stappen kunt maken in je eigen bedrijf. De kracht van het programma ligt er in dat je als mentee de regie hebt over de onderwerpen die je wilt bespreken. De afspraken die je met elkaar maakt zorgen er tevens voor dat je een ‘stok achter de deur hebt’ om prioriteit te geven aan het werken aan je bedrijf en niet alleen in je bedrijf!”