“Ik word er blij van als ik een bijdrage kan leveren in hun persoonlijke en zakelijke groei.”

Recent News

Read the latest news and stories.

“Ik word er blij van als ik een bijdrage kan leveren in hun persoonlijke en zakelijke groei.”

Mentoring is essentieel voor iedere ondernemer. Door het koppelen van een startende als ervaren ondernemer zorgt het EMS-programma voor een krachtige motor ter stimulering van innovatie en ondernemerschap. In een team met een aantal mentoren gaat de ondernemer in verschillende sessies op zoek naar antwoorden op zijn of haar vragen om de impact van het bedrijf te vergroten. We faciliteren niet alleen mentoring, maar koppelen door het programma ook beide netwerken aan elkaar.

We helpen startups, scale-ups en innovatieve MKB-bedrijven om succesvolle leiders te worden.

We spraken met Hans-Peter Baars, mentor in het EMS-programma over zijn ervaring! 👇

“Jonge mensen hebben de toekomst en ik zie het als mijn taak om ze te helpen. Ik kom in de schenkende fase van mijn leven en ik word er blij van als ik een bijdrage kan leveren in hun persoonlijke en zakelijke groei.”

Hans-Peter is onder andere gespecialiseerd in acquisities en samenwerking, strategische vraagstukken en bedrijfsprocessen en belangenbehartiging. Hij heeft twintig jaar in het wetenschappelijk onderzoek gewerkt bij TNO, is doorgegroeid van wetenschapper naar manager en geëindigd als directeur van een instituut. “Op vijftigjarige leeftijd ben ik in het diepe gesprongen en ondernemer geworden”, vertelt Hans-Peter. Zo heeft hij scheepswerf (www.ventis.nl en www.braskermasten.nl) groter gemaakt en klimbossen in Nederland op de kaart gezet en laten groeien tot marktleider in NL (www.klimbos.nl).

Hans-Peter: “Ik heb beide bedrijven drie jaar geleden verkocht. En na een korte en noodzakelijke reset ben ik aan mijn derde jeugd begonnen. In mijn huidige functie vertegenwoordig ik het bedrijfsleven in West-Friesland als voorzitter van de Westfriese Bedrijvengroep, belangenbehartiging en lobbyen. Ik ben commissaris bij een paar bedrijven, onder andere de Rabobank en Klimbos Nederland. En ik investeer in jonge startende bedrijven via Money Meets Ideas en Kaasstad Kapitaal, waarbij ik ook kennis en ervaring inbreng.”

Wat hij belangrijk vindt om mee te geven aan de mentees is om focus te houden. “Wees standvastig, maar luister ook goed naar je omgeving. En doe vooral waar je energie van krijgt en organiseer de rest eromheen. Zoals een wijze spreuk luidt: Je moet een scheepstimmerman niet alleen leren timmeren, maar vooral ook leren verlangen naar de zee”

“Je kunt het niet meer allemaal alleen, zoek partners die elkaar versterken en geniet van de verschillen. Alleen ga je wellicht sneller, maar samen kom je verder. Ik heb als ondernemer zelf ervaren dat je er beter van wordt als je de samenwerking opzoekt en de ander ook een deel van de koek gunt”, sluit Hans-Peter af.