Over EMS

Het stevige fundament van EMS

Vanaf 2017 is Entrepreneur Mentoring Service een feit. Op dat moment lanceerde Innovatiepact Fryslân een programma dat zich focust op groepsmentoring. Dit programma kent een stevig fundament. De inhoud is gebaseerd op het mentoringprogramma van het MIT (Massachusetts Institute of Technology) uit Boston.

Het Venture Mentoring Program van MIT heeft in de afgelopen jaren haar effectiviteit bewezen in het  stimuleren van innovatie en ondernemerschap door het koppelen van zowel startende als ervaren ondernemers aan een team van vrijwillige mentoren met een flink trackrecord.

In het programma worden ondernemers ondersteund tijdens sessies met ervaren mentoren. Tijdens deze momenten worden de strategische stappen die nu en op lange termijn op de agenda staan, besproken. Entrepreneur Mentoring Service is zowel toegankelijk voor mkb’ers als kansrijke startups met een uitgesproken groeiambitie.

Onze ambitie

Jaarlijks is de ambitie om ondersteuning te bieden aan 40 bedrijven. Tijdens het programma zorgt de combinatie van kennis en ervaring middels een belangeloze samenwerking voor het bevorderen en ondersteunen van noordelijke innovaties.

Ons doel

Het uiteindelijke doel omvat een sterk netwerk van ervaren mentoren, die de deelnemende ondernemers versterken en op de kaart zetten. Zo bouwen we samen aan een duurzame toekomst.