“Ik heb drie fantastisch fijne mentoren, ze prikkelen mijn creativiteit en zijn allemaal zeer oplossingsgericht.”

Recent News

Read the latest news and stories.

“Ik heb drie fantastisch fijne mentoren, ze prikkelen mijn creativiteit en zijn allemaal zeer oplossingsgericht.”

Linda Lettinga: “Toen ik startte met EMS had ik drie bedrijven, inmiddels zijn er twee van over gebleven. Dat klinkt dramatisch, maar is precies wat ik als ondernemer en mens nodig had!”

We spraken met Linda Lettinga, onderneemster, moeder van Norah (10) en mentee in het EMS-programma over haar ervaring! 👇

“Consulinn is de basis, daar ben ik 12 jaar geleden mee gestart. We helpen mensen uit Noord-Friesland (en daarbuiten online) met afvallen en zodra ze op gewicht zijn coachen we ze naar een gezond en goed vol te houden voedingspatroon. We hebben drie vestigingen in Leeuwarden en we zitten ook in Drachten, Noardburgum, Franeker en Harlingen. Linn Balans is mijn andere bedrijf en staat eigenlijk nog in de startblokken. Bij Linn Balans zijn we orthomoleculair geschoold, hormoonexperts en stressologen. We helpen mensen met hormonale klachten en stressgerelateerde klachten door middel van leefstijl-, voedings- en suppletie advies. Daarnaast geven we graag workshops en lezingen over gezonde voeding en hoe dit de kwaliteit van leven kan optimaliseren.”

Mensen helpen zit in Linda’s bloed. “Dat begon al in mijn vroege jeugd. Dat ik daar uiteindelijk mijn werk van heb kunnen maken, had ik nooit durven dromen. Beide bedrijven hebben uiteindelijk hetzelfde doel: lichter leven zonder klachten. Je energiek voelen en ontspannen. Gezondheid is een groot goed, als iemand dat weet ben ik het wel als ‘gezondernemer’ en ‘lijfchanger’: beide bedrijven zijn ontstaan vanuit ervaringsdeskundigheid en later aangevuld met diverse studies”, vertelt ze.

De vraagstukken waar Linda tegenaan loopt variëren van personeel tot marketing en strategie. Sinds september 2021 neemt ze deel aan het EMS programma. Wanneer we haar vragen wat ze daarvan vindt antwoordt ze: “Geweldig! Ik kan het niet anders zeggen. Ik heb drie fantastisch fijne mentoren, ze prikkelen mijn creativiteit en zijn allemaal zeer oplossingsgericht. Gek genoeg heeft het me opgeleverd dat ik een van mijn bedrijven heb gesloten. Dat deed even pijn, maar mijn mentoren lieten me inzien dat je vooral moet doen waar je energie van krijgt, en dat was in dit bedrijf al lange tijd niet meer het geval. Het fijne vind ik ook dat het niet alleen om het bedrijf gaat, maar ook om de persoon achter het bedrijf.”

Linda geeft aan dat ze EMS aan elke ondernemer kan aanbevelen. “Als je in loondienst bent, heb je af en toe een functionerings- en beoordelingsgesprek en weet je daarna hoe de vlag erbij hangt en wat je te doen staat. Als ondernemer doe je de dingen soms al jaren hetzelfde en denk je er niet over na waarom je dat eigenlijk zo doet. Ik heb het geluk dat er drie ervaren ondernemers – die hun sporen in verschillende branches meer dan verdiend hebben – over mijn schouder met me mee willen kijken en me laten nadenken over het bedrijf en eigenlijk ook het leven. Daar ben ik zeer dankbaar voor!”