“Blijf naast je bedrijf en medewerkers ook jezelf ontwikkelen.”

Recent News

Read the latest news and stories.

“Blijf naast je bedrijf en medewerkers ook jezelf ontwikkelen.”

Geesje Duursma: “Ondernemen is het mooiste wat er is. Ik vind het van groot belang dat ondernemerschap en innovatie in Friesland gestimuleerd wordt.”

Mentoring is essentieel voor iedere ondernemer. Door het koppelen van een startende als ervaren ondernemer zorgt het EMS-programma voor een krachtige motor ter stimulering van innovatie en ondernemerschap. In een team met een aantal mentoren gaat de ondernemer in verschillende sessies op zoek naar antwoorden op zijn of haar vragen om de impact van het bedrijf te vergroten. We faciliteren niet alleen mentoring, maar koppelen door het programma ook beide netwerken aan elkaar.

We helpen startups, scale-ups en innovatieve MKB-bedrijven om succesvolle leiders te worden.

We spraken met Geesje Duursma, mentor in het EMS-programma over haar ervaring! 👇

Geesje specialiseert zich in ondernemerschap, leiderschap, marketing, financiën en governance. Buiten haar mentorschap in het EMS-programma runt ze samen met haar man al bijna 25 jaar een eigen horecabedrijf in Burgum, De Pleats. Daarnaast doet ze wetenschappelijk onderzoek en is ze actief als toezichthouder/commissaris.

Wanneer we Geesje vragen wat haar persoonlijke drijfveer is om te werken met Friese startups en innovatief mkb binnen het EMS-programma antwoordt ze: “Ondernemen is het mooiste wat er is. Ik vind het van groot belang dat ondernemerschap en innovatie in Friesland gestimuleerd wordt.” Belangrijk om aan haar mentees mee te geven vindt ze dan ook de vraag: “werk je in of aan je bedrijf?”

“Hard werken is niet erg, maar blijf ook vooruit en om je heen kijken. Blijf naast je bedrijf en medewerkers ook jezelf ontwikkelen.” vertelt ze. Haar tip aan alle Friese startups en het innovatief mkb is: “Een bedrijfsplan maken, nadenken, schrijven, het is allemaal van groot belang. Maar daarna moet je starten en doen. Ga daarbij er ook op uit om met andere mensen te praten, inspiratie op te doen en maak gebruik van de vele expertise die (vaak kostenloos) beschikbaar is in Friesland!”