“Het is goed om soms even afstand te nemen van de dagelijkse gang van zaken.”

Recent News

Read the latest news and stories.

“Het is goed om soms even afstand te nemen van de dagelijkse gang van zaken.”

Mentoring is essentieel voor iedere ondernemer. Door het koppelen van een startende aan een ervaren ondernemer zorgt het EMS-programma voor een krachtige motor ter stimulering van innovatie en ondernemerschap. In een team met een aantal mentoren gaat de ondernemer in verschillende sessies op zoek naar antwoorden op zijn of haar vragen om de impact van het bedrijf te vergroten. We faciliteren niet alleen mentoring, maar koppelen door het programma ook beide netwerken aan elkaar.

We helpen startups, scale-ups en innovatieve MKB-bedrijven om succesvolle leiders te worden.

We spraken met Ferry Szován, mentor in het EMS-programma over zijn ervaring! 👇

Ferry specialiseert zich in Algemeen Management en Sales Management, in zowel de Nederlandse als Internationale markt. Na de opleiding technische bedrijfskunde te volbrengen is hij lange tijd werkzaam geweest in de voedingsbranche. Zo heeft hij onder andere gewerkt voor multinational Unilever.
Momenteel is Ferry werkzaam als zelfstandig consultant voor midden- en kleinbedrijf. Om hen een stap verder te helpen focust hij zich met name op het assisteren in het formuleren van de strategie. Daarnaast is hij aangesloten bij Your own Venture, waarin hij aandeelhouders begeleid met organisatorische vraagstukken, aandeelhouder-structuren en financiering.

Ferry is vorig jaar als mentor aangesloten binnen het EMS-programma. Zijn drive is om zijn persoonlijke kennis en ervaringen over te dragen aan jonge ondernemers. “Het is ongelofelijk leuk als je daarmee een bijdrage levert aan de doorgroei van ondernemingen. Zeker als je ziet dat de mentees echt structureel stappen maken en dat ze zowel zakelijk maar ook op persoonlijk vlak groeien in professionaliteit.”

Ferry: “Wat een uitdaging is voor elke manager is om jezelf naast de waan van de dag te ‘dwingen’ om elke dag iets te doen waar je bedrijf structureel beter van wordt. Het is goed om soms even afstand te nemen van de dagelijkse gang van zaken en echt de tijd te nemen iets voor je bedrijf te doen wat binnen jouw 5 tot 10 jarenplan past, want alleen zo kom je verder.”

Als we Ferry vragen wat hij als tip wil meegeven aan alle Friese startups en het innovatief mkb is zijn antwoord heel duidelijk: “Meedoen aan het EMS-programma!” Ferry vertelt ons dat het belangrijk is altijd na te denken over het sparren met een externe partij. “Ik zou willen meegeven dat het EMS-programma fantastisch is, je krijgt zoveel ervaring en know-how mee, ook als ik kijk naar de expertises van mijn collega’s, maak daar gebruik van!”