“De kracht van EMS zit nou juist in de verscheidenheid aan expertises.”

Recent News

Read the latest news and stories.

“De kracht van EMS zit nou juist in de verscheidenheid aan expertises.”

Mentoring is essentieel voor iedere ondernemer. Door het koppelen van een startende als ervaren ondernemer zorgt het EMS-programma voor een krachtige motor ter stimulering van innovatie en ondernemerschap. In een team met een aantal mentoren gaat de ondernemer in verschillende sessies op zoek naar antwoorden op zijn of haar vragen om de impact van het bedrijf te vergroten. We faciliteren niet alleen mentoring, maar koppelen door het programma ook beide netwerken aan elkaar.

We helpen startups, scale-ups en innovatieve MKB-bedrijven om succesvolle leiders te worden.

We spraken met Jan Coehoorn, mentor in het EMS-programma over zijn ervaring! 👇

Jan: “De titel die ik gedurende mijn werk bij Ogilvy&Mather mocht dragen, was die van Creative Director.” Jan houdt zich bezig met creatief merkmanagement en het creëren en positioneren van merken via strategieën en (media)campagnes. “Binnen het EMS programma ben ik het klankbord voor kandidaten op het gebied van Marketing, Communicatie en strategische merkpositionering.”
“Ik werk volgens mijn schijf van drie. Daarbij is 1/3 deel compleet Non-profit. Denk hierbij aan ANBI erkende goede doelen.” ANBI staat voor Algemeen Nut Beogende Instelling. Een ANBI draagt bij aan het algemeen nut. Het kan een goed doel, een culturele of een wetenschappelijke instelling zijn.

Jan vervolgt: “Een ander deel is low budget. Het doel daarbij is om kostendekkend te zijn. En het overige 1/3 deel heeft een commerciële insteek. Het is belangrijk om kosten te compenseren, op vakgebied bij te blijven en met hoog getalenteerde collega’s te werken! Dit doe ik het liefst voor A-merken waarvoor grotere mediabudgetten beschikbaar zijn. Denk aan zichtbare on- en offline mediacampagnes, vaak met TV als middelpunt.”

“Mijn persoonlijke drijfveer om te werken met Friese startups en innovatief MKB binnen het EMS-programma is om mijn kennis en expertise te delen. Ik loop namelijk al zo’n 40+ jaar mee binnen mijn vakgebied. Maar ook het netwerken kapitaliseren en belangeloos toegankelijk maken vind ik belangrijk! Wat ik dan ook graag meegeef aan de mentees is om je niet te generen om een beroep te doen op de expertise van de meer dan 30 EMS-mentoren. Wees hierin ook scherp in de hulpvraag! De kracht van EMS zit nou juist in de verscheidenheid aan expertises.”

“De toegang tot EMS is laagdrempelig maar kan van grote waarde zijn voor de ontwikkeling van je bedrijf, merk of product. Als je toegelaten wordt heb je feitelijk niets te verliezen. De deelname is gratis en de mentoren dragen vanuit hun idealisme bij. Het is eigenlijk een heel wonderlijk fenomeen, een bewezen succesvolle adaptie van het MIT programma uit Boston!”